Soslu Ekmek Yoğurtlusu
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
2 adet yumurta
1 adet soğan
3 dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber, kimyon, pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt
4 diş sarımsak
Sos İçin
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Ekmeği rondodan geçirin. Karıştırma kabına ufalanmış ekmeği, yumurtaları, ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, baharatları ve tuzu ekleyerek yoğurun. Misket büyüklüğünde toplar yapın. Kaynamış suya atarak pişince servis tabağına alın. Sarımsakları dövüp yoğurdu ekleyin. Salçayı, suyu, sıvı yağı birlikte kaynatarak sos yapın. Tabaktaki haşlanmış köftelerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu onun üzerine de sosu dökün. Naneyi tereyağında kavurarak üzerine gezdirerek servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.