Arap Aşı Çorbası (Denizli)
Malzemeler
1/2 adet bayat ekmek
1 çay bardağı un
1/2 adet tavuk
1 çorba kaşığı salça
1,5 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Ekmeği rondoda geçirin, tencereye koyun. 1,5 bardak tavuk suyunu ilave edin. 1 çay bardağı unu soğuk suda açarak tencereye dökün. Kaynatarak bulamaç yapın. Servis tabağına alın, soğumaya bırakın. Tencerede sıvıyağ ile 1 çay bardağı unu kavurun. Üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu, köri ve kırmızı biberi ilave edin. Üzerine haşladığınız piliçlerin etlerini kemiksiz olarak atıp pişirin. Servis tabağının yanına çorba kasesini koyun. Arzuya göre soğuk bulamaçtan içine atıp yenebilir. Süsleyerek servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.