Portakallı Ekmek Tatlısı
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
1 adet portakal
2 adet yumurta
Şerbet İçin
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
2 damla limon suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kırık fındık
1 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı çörek otu
Yapılışı
Ekmeğin kabuklarını çıkartarak robotta ufalayın. Şekerle sütü kaynatıp şerbet yapın. Ufalanmış ekmekleri derin bir kaba alarak yumurtaları üzerine kırıp karıştırın. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurun. Dörde bölerek her bir parçayı çay tabağı kadar açıp yuvarlayarak yassı bir şekil verin. Sıvı yağını tavada kızdırın. Yuvarlak ekmekleri önlü arkalı kızartıp ılık şerbetin içine atın. Portakalın kabuğunu soyarak 4 yuvarlak dilim kesip servis tabağına aktarın. Şerbetten çıkardığınız ekmekleri üzerine koyun. Altta portakal üste ekmek olarak servis tabağına dizin. Üzerlerine kırık fındığı ve çörek otunu dökün. Sunum yaparken pekmezden de üzerine dökün ve servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.