Lokma Tatlısı (Pekmezli)
Malzemeler
1/2 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet İçin;
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
4 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı pekmez
Yapılışı
Ekmeği 1,5 cm kalınlığında dilimleyip kenarlarındaki kabukları çıkartın ve küp küp kesin. Karıştırma kabında yumurtaları çırpın. Su, şeker ve limon suyuyla şerbet yapın. Yumurtaları çırptığınız karıştırma kabına küp ekmekleri atarak yumurtaya bulayın. Tavaya sıvı yağı döküp kızdırdıktan sonra yumurtalı ekmekleri kızartın. Kızarttığınız ekmekleri şerbete atarak 5 dakika bekletin. Servis tabağına alıp, üzerlerine tarçın serpin. Servis yaparken pekmezi çizgi halinde gezdirerek servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.