Ekmek Ovmacı
Malzemeler
1/2 adet bayat ekmek
1 adet tavuk baget
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı köri,
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Ekmeği ufalayın. Tencereye sıvı yağı dökerek, kızdırın. İçine ufaladığınız ekmekleri atın, kızartın. Kızarttığınız ekmeklerin üzerine yumurtaları kırın, karıştırdıktan sonra üzerine sütü dökün ve kısık ateşte 3 dakika karıştırarak soteleyin. Servis tabağına alarak üzerine yer fıstıklarını serpin. Tereyağında kırmızı pul biberleri soteleyerek servis tabağının üzerine dökerek süsleyin. Servise hazırdır.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.