Ekmek Ovmacı
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay bardağı yer fıstığı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Ekmeği ufalayın. Tencereye sıvı yağı dökerek kızdırın. İçine ufaladığınız ekmekleri atın, kızartın. Kızarttığınız ekmeklerin üzerine yumurtaları kırın, karıştırdıktan sonra üzerine sütü dökün ve kısık ateşte 3 dakika karıştırarak soteleyin. Servis tabağına alarak üzerine yer fıstıklarını serpin. Tereyağında kırmızı pul biberleri soteleyerek servis tabağının üzerine dökerek süsleyin. Servise hazırdır.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.