Ekmek Ovmacı

Malzemeler
1/2 adet bayat ekmek
1 adet tavuk baget
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı köri,
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Ekmeği ufalayın. Tencereye sıvı yağı dökerek, kızdırın. İçine ufaladığınız ekmekleri atın, kızartın. Kızarttığınız ekmeklerin üzerine yumurtaları kırın, karıştırdıktan sonra üzerine sütü dökün ve kısık ateşte 3 dakika karıştırarak soteleyin. Servis tabağına alarak üzerine yer fıstıklarını serpin. Tereyağında kırmızı pul biberleri soteleyerek servis tabağının üzerine dökerek süsleyin. Servise hazırdır.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri