Öneri ve Talep Formu
KABAK ÇORBASI

Kabak Çorbası

Kabak çorbası yapımının kolaylığı ve lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday… Kabak çorbasının malzemeleri ve yapılışının tüm detayları tarifimizde..

KABAK ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 adet yeşil kabak
2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
4 su bardağı su
Bir tutam dereotu
Tuz, pul biber, karabiber, nane

KABAK ÇORBASININ YAPILIŞI

Kabak çorbası için tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun. Bir taraftan çırpma teliyle hızlıca çırpıp diğer taraftan sütü ilave edin. Suyu da ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra, kaynamasını sağlayın. Kaynamaya başlayınca, kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Blenderdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ilave edin. Çorbanızın kıvamı kullandığınız kabakların büyüklüğüne göre değişebilir.

KABAK ÇORBASI İÇİN ŞEFTEN İPUCU

Kıvamı koyu olursa, suyla ayarlayıp pişirin. Birde çorbanızı pişirirken, dibinin tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın. Arzuya göre üzerine tereyağı kızdırıp servis edin.

Afiyet olsun.

Diğer Yemek Tarifleri