Öneri ve Talep Formu
Patates graten

Patates Graten

Patates graten; kızartmasından püresine kadar sevilen ve her yemeğin eşlikçisi olan patatesin Fransız kökenli alternatif bir tarifi…

PATATES GRATEN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

10 adet patates

4 dal pazı yaprağı

2 adet havuç

2 paket krema

1 çay bardağı süt

150 gr kaşar peyniri

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı muskat

YAPILIŞI

Graten için öncelikle soyulmuş patatesleri ince ince yuvarlak biçimde doğrayın. Pazıları 3 parmak genişliğinde doğradıktan sonra havuçları ince dilimler halinde kesin. Fırın tepsisine patatesleri ve pazıyı dizin. Ardından aralarına havuçları koyun.

Süt ve kremayı karıştırın. Karışıma tuz, muskat ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız karışı sebzelerin üzerine dökün. Tepsiyi 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-30 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine kaşar peynir ekleyerek 5 dakika daha fırına veriyoruz. Fırından çıkarınca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Diğer Yemek Tarifleri