Ekmek Ezme Salatası
Malzemeler
3 dilim bayat ekmek
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı kırık ceviz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 adet limon suyu
3 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
3 diş sarımsak
1 adet domates
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Ekmek dilimlerinin kenarını çıkartın, suya koyun. Bekletip süzün ve ufalayın. Karıştırma kabında rendelediğiniz domatesi ve salçayı karıştırın. Cevizi, yoğurdu, sıvı yağı, limon suyunu, ince kesilmiş maydanozu, ince kıyılmış sarımsağı ve baharatlarla tuzu ekleyerek karıştırın. İçine ufaladığınız ekmekleri ilave edin, iyice ezin ve servis tabağına alın. Süsleyerek servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.