Mercimek Çorbası
Türk mutfağının vazgeçilmez çorbalarından biri olan mercimek çorbasının püf noktalarını öğrenmek için tarifimize bakın…
MERCİMEK ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 kase kırmızı mercimek,
Yarım çay bardağı pirinç,
1 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
2 litre su,
1 tatlı kaşığı tuz, pul biber ve nane
MERCİMEK ÇORBASININ YAPILIŞI
Mercimeği ve pirinci yıkayıp pişireceğiniz tencereye alın. İçine sarımsakları ince ince, soğanı küp küp doğrayın. Üzerine 2 litre kaynamış suyu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısın. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek yarım saat kısık ateşte pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirip tekrar ocağa alın. Kıvamını arzunuza göre sıcak su ile açabilirsiniz.
Mercimek Çorbası İçin Şefin Tavsiyesi
Çorbanızın lezzetini artırmak için kemik suyu veya et suyu ile yapabilir, yoksa bulyon ile tatlandırabilirsiniz.
Son olarak pul biber ve nane ile süsleyin.
Afiyet olsun.