Öneri ve Talep Formu

Gürcü’nün Sahanda Ekmek Yumurtası

Malzemeler

4 dilim bayat ekmek
3 adet yumurta
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 adet patates

Yapılışı 

Bayat ekmeğin kenarlarını çıkartarak küp küp kesin. Soğanı küp kesin ve tavada soteleyin. İçine küp kestiğiniz patatesi ilave edin ve soteleyin. Başka bir tavada küp kestiğiniz ekmekleri yağsız soteleyerek kızartın. Tavaya önce ekmeği aktarın, üstüne sotelediğiniz patates ve soğanı ekleyip beraber harman yaparak soteleyin. Üzerine yumurtaları kırın ve karıştırın. Servis tabağına alarak erittiğiniz tereyağından dökün. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri