Patatesli Börek
Malzemeler
1/2 adet bayat ekmek
2 adet yufka
1 adet yumurta
2 adet patates
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı taze kaşar
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Bayat ekmeği ufalayın. Patatesi haşlayarak küçük küpler şeklinde kesin. Maydanozu ince ince doğrayın. Karıştırma kabında ufalanmış ekmeğin üzerine 1 çay bardağı su dökün. İçine haşlanmış patatesi, maydanozu, taze kaşarı ilave edip karıştırın. Sütü ve yumurtayı beraber çırpın. Yufkaları sekize bölerek üçgen parçalar elde edin. Yufkalara önce sütlü yumurtalı karışımdan sürün, sonra patatesli harçtan koyup rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Domatesi ve sivri biberi küp şeklinde kesip karıştırın. Yufkaların üzerine süs olarak yerleştirin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.