Garnitürlü Çanak Köfte

Malzemeler
Köfte için ;
500 gr az yağlı kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber

Püreli harç için ;
3 adet patates
1 adet havuç
1 çay bardağına yakın bezelye
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;
Kaşar rendesi
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı
Öncelikle köfte malzemelerini karıştırıp hazırladığımız köfte hamurunu yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz ( dinlendiğinde daha kolay şekil alıyor) Köftemiz dinlenirken havuç ve patatesleri haşlıyoruz. Ben bezelyeyi konserve kullandım fakat taze bezelyeniz varsa patates ve havuçlar yarıya kadar haşlanınca bezelyenizi de ekleyip hepsini birlikte haşlayabilirsiniz. Haşlanan havuçları küp küp doğruyoruz. Patatesimizi 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek püre haline getiriyoruz. Havuç ve bezelyeyi hazırladığımız püreyle karıştırıp tuzunu ayarlıyoruz. Köftelerimizi yumurtadan biraz daha büyük olacak şekilde eşit parçaya bölüyoruz. İyice yuvarladığımız köfte hamurunu içli köfte yapar gibi açıp kase şekli veriyoruz. Isıtılmış 200 derece fırında köfteler hafif kızarıp mühürlenene kadar bekletiyoruz. Kızarınca fırından aldığımız köftelerin içlerini hazırladığımız püreli harçtan koyuyoruz. Salçayı sıcak su ile açıp yağı ilave ediyoruz. Köftelerimizin arasından dikkatlice fırın kabımıza döküyoruz. Son olarak kaşar rendemizi köftelerimizin üzerine dökerek kaşarlar eriyip kızarana kadar fırınlıyoruz.

Diğer Yemek Tarifleri