Ekmek Tatlısı (Karadeniz)
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1/2 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı kırık fındık
Şerbet İçin
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
Yapılışı
Suyu, şekeri ve limon suyunu kaynatarak ılımaya bırakın. Ekmeği 1 parmak genişliğinde kesip kenarlarını çıkartın. Yumurtaları çırpma kabında çırparak ekmekleri yumurtaya bulayın. Kızgın yağda yumurtalı ekmekleri önlü arkalı kızartın. Tepsiye dizin. Üzerine ılık şerbeti dökerek 30 dakika bekletin. Servis tabağına şekerli ekmeği aktarıp üzerine fındık ve Hindistan cevizi serperek pekmezi ip gibi gezdirin. Servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.