Domates Çorbası
Yazın tazecik dalından koparılmış domateslerle hazırlanan ve mis gibi kokusuyla tüm evi saran domates çorbasının tüm püf noktalarıyla yapabileceğiniz en pratik ve kıvamı mükemmel tarifi karşınızda.
Yazdan hazırladığımız domates konserveleriyle de sene boyunca tüm yemeklerimizde eşlik edecek olan bu nefis çorba, muhteşem lezzetiyle sofralarınızda yerini alacak. Kendi ellerinizle sevdiklerinize özenle hazırladığınız çorba, kışın içinizi ısıtacak yazın da lezzet şöleni yaşatacak.
DOMATES ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
4 büyük ve olgun domates
Yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
Tuz, pul biber, nane, karabiber
YAPILIŞI
İyice yıkayıp kabuklarını soyduğumuz 4 adet domatesi rendeleyin. Bir tencerede 4 yemek kaşığı unu ve yarım su bardağı sıvı yağı unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından 2 yemek kaşığı salça ve biraz su ekleyin. Ayrı bir tavaya bir yemek kaşığı tereyağı, 4 adet rendelenmiş domatesi ve 2 diş sarımsağı pişirin. Piştikten sonra kavrulan unun üstüne ekleyin. Sonra karışıma sıcak su ekleyerek istediğiniz yoğunluğa gelmesi için seyreltin. Çorba kaynamaya başlayınca 10 dakika kısık ateşte pişirin. Altını kapattıktan sonra baharatları ilave ederek servis edin.
Şeften ipucu: Pürüzsüz bir çorba elde etmek için çorbanızı blenderdan geçirebilir, süslemek için kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
Domates çorbasında kullanabileceğiniz ve diğer çorbalarınıza da eşlik edecek kızarmış ekmek küpleri tarifi için buraya tıklayın.
Afiyet olsun.