Biberli Kıymalı Ekmek Mantısı
Bayatlayan ekmekten yapılabilecek çok sayıda yemeği burada sıralayabiliriz. Ancak biber ve kıyma kullanılarak hazırlanacak olan eşsiz bir ‘ekmek mantısı’nı damak zevki gelişmiş olan herkes afiyetle yiyebilir. İşte o tarif…
Biberli kıymalı ekmek mantısı klasik mantı tariflerinin dışında ancak en az onlar kadar lezzetli bir tarif olmaya aday…
BİBERLİ KIYMALI EKMEK MANTISI İÇİN MALZEMELER
- 2 adet Ekmek
- 200 gr Kıyma
- 1 adet Soğan
- 1 adet Sarımsak
- 1 adet Renkli Biber
- 6 yemek kaşığı Süzme Yoğurt
- 1 çay kaşığı Karışık Baharat
- 3 dal Maydanoz
- 2 dal Nane
- 2 yemek kaşığı Domates Sosu
- 1 çay kaşığı Tuz
- 1 çay kaşığı Karabiber
- 1/2 çay bardağı Su
- 2 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı
- 2 yemek kaşığı Tereyağı
BİBERLİ KIYMALI EKMEK MANTISI YAPILIŞI
Soğan, sarımsak ve biber küçük küpler halinde doğranır. Ayçiçek yağı ve tereyağı tavaya eklenir. Ardından üstüne soğan ve çok az miktarda şeker ilave edilir (şeker soğanlarının daha hızlı karamelize olmasını sağlar) ve kavrulur. Ardından biber ilave edilir. Tekrar 1 yemek kaşığı tereyağı, kıyma ve sarımsak eklenir. Tuz, karabiber ve karışık baharatlardan eklenir. Ocağın altı kapatılmadan önce ince kıyılmış nane ve maydanoz eklenir ve ocağın altı kapatılır. Ekmekler küp şeklinde doğranır ve tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile sotelenir. Bu işlem sırasında bir miktar da su ilave edilir. Karışık baharat ilave edildikten sonra ocaktan indirilir. Tabağın en altına ekmekler, üstüne kıyma harcı, daha sonra tekrar etmek ve kıyma karışımı konulup, en üstüne tuz ile karıştırılmış yoğurt ilave edilir. Yoğurdun üstüne domates sosu eklenir, mikro filizle süslenerek servis edilir.
Biberli kıymalı ekmek mantısı tarifini ve yapılışını Şehir Ekranı TV‘den seyrederek öğrenebilirsiniz.
Afiyet olsun.