Öneri ve Talep Formu

Lor Tatlısı

Malzemeler

1 adet bayat ekmek
1 adet yumurta
2 su bardağı lor peyniri
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
1/2 paket kabartma tozu

Şerbet İçin
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tarçın, tereyağı

Yapılışı 

Ekmeği dilimleyerek, kenarlarını çıkartın. Kalan dilimleri ıslatın ve sıkarak ufalayın. Hamur kabına alın. Lor peyniri, yumurta, pudra şekeri, irmik, karbonat ve kabartma tozunu katarak az su ile yoğurun. Boza kıvamında hamur yapın. Tereyağı ile yağladığınız kase borcamın içine dökün. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kızartın. Şeker, su, tarçını kaynatarak şerbet yapın. Limon suyunu katarak ılıtın. Fırında pişen tatlıyı dışarı alıp üzerine yer yer bıçağın ucunu batırın. Şerbeti dökerek servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri