Öneri ve Talep Formu

Tandır Ekmeğinde Mantar Soslu Biftek

Malzemeler 

1 adet bayat tandır ekmeği
4 adet biftek
1 kase mantar
3 dal taze soğan
1 su bardağı domates suyu
1 adet kesme şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik, karabiber

Süs İçin

2 çorba kaşığı mısır
1 adet sivribiber
Sos için: 2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı süt

Yapılışı

Tandır ekmeğini ortadan ikiye ayırın. Biftekleri sıvı yağda kekik ve karabiberle soteleyin. Mantarı ince ince dilimleyerek soğanı küp küp doğrayın. Biftekleri pişirdiğiniz tavada soteleyin. Domates suyunu, kremayı, sütü, şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin. İçine tandır ekmeğini batırıp çıkartın ve servis tabağına şekilli olarak yerleştirin. Sosun içine biftekleri ilave edip pişirin. Servis tabağındaki ekmeğin üzerine dökün. Sivri biberi jülyen keserek servis tabağına koyun. Mısırı şekilli olarak tabağa dökerek servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri