Ekmekli Kuymak
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
1,5 çay bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı tangut peyniri
3 çorba kaşığı Trabzon tellisi
2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Bayat ekmeği bıldırcın yumurtası büyüklüğünde küp doğrayarak servis tabağına aktarın. Tencerede erittiğiniz tereyağının içine tangut peynirini ekleyin ve eritin. İçine mısır ununu ilave ederek soteleyin. Mısır ununun rengi dönünce içine sıcak su ilave edin. Boza kıvamında olana kadar su ilave edin, pişirin. Yağı üste çıktığında telli peyniri ilave edin ve karıştırın. Gerekirse biraz daha su ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Pişen kuymağı servis tabağındaki ekmeklerin üzerine dökerek servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.