Öneri ve Talep Formu

Sosisli Mantarlı Baget

Malzemeler 

1/2 adet bayat ekmek
5 adet mantar
5 adet sosis
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1,5 çay bardağı taze kaşar
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber, fesleğen
1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı 

Tavaya sıvı yağı koyarak küçük küçük doğranmış mantarları soteleyin. Doğranmış sivri biberi, sosisi, karabiberi, tuzu ilave ederek pişirin. Ekmeği dilimleyip, fesleğen, tereyağı, sarımsak karışımını üzerine sürün. Fırın tepsisine dizerek 180 derece fırında 3 dakika kızartın. Dilimlerin üstüne mantarlı karışımı onun üstüne de taze kaşarı koyun. Tepsiyi tekrar fırına verip kaşar eriyene kadar pişirin. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri