Gürcü Usulü Kıtır Elma Helvası
Malzemeler
500 gram elma rendesi
1 adet bayat ekmek
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kırık fındık
1 çay bardağı pekmez
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı süt
Yapılışı
Ekmeği dilimleyerek kenarlarını çıkartın. Elinizle ufalayın. Yağsız tavada kıtır olana kadar kavurun. Tabağa alarak soğutun. Tereyağını tencerede eritip irmiği içine atarak soteleyin. Elma rendesini katıp, sotelemeye devam edin. Elma eriyince sütü ekleyin ve karıştırın. İçine kıtır ekmekleri ilave edin. Şekeri, kırık fındığı ve tarçını koyun. Servis tabağına alıp üzerine pekmez dökün. Servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.