Öneri ve Talep Formu

Tahin Helvası

Malzemeler

1/2 adet bayat ekmek
1 su bardağı tahin helvası
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı

Ekmeği robottan geçirin. Helvayı karıştırma kabında ezip üzerine yumurtaları, sütü, toz şekeri ve kabartma tozunu ekleyin. İçine ufalanmış ekmeği koyarak karıştırın. Fırın tepsisine tereyağı sürüp kalan tereyağını karışıma ekleyin. Fırın tepsisinin içine dökerek düzeltin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri