Mercimek Köftesi
Düşük glisemik indekse sahip mercimek, doğru kullanıldığında hem ideal bir rejim besinidir hem de sağlıklı yaşam için gerekli önemli vitamin ve minerallere sahiptir. Peki mercimek köfte nasıl yapılmalıdır?
Düşük glisemik indekse sahip mercimek köfte, doğru hazırlandığında hem ideal bir diyet yemeği hem de sağlıklı yaşam için gerekli önemli vitamin ve mineralleri içinde barındıran lezzetli bir yiyecektir.
Daha çok keyifli toplantılarda, özel günlerde, davetlerde hazırlanmasına alışık olduğumuz bu tarif aslında çok pratik, çok leziz ve tok tutan bir tat olarak mutfağımızda, buzdolabımızda daima hazırda bulunabilir.
Peki, mercimekle yapılan bu lezzetli köfte nasıl hazırlanır? İhtiyaç duyacağınız malzemeler nedir?
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 demet maydanoz
- 3-4 dal yeşil soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Hem tok tutan, hem de lezzetli bir tarif: Mercimek köfte
Lezzetli köftelerimizin tarifi zor değil. 1 su bardağı kırmızı mercimeği 3 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşlanan mercimekleri bulgurun üzerine dökelim ve bulgurların yumuşaması için bir süre bekleyelim.
Bu arada kuru soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuralım. Üzerine salça ve baharatları ekleyelim.
Yumuşayan bulgurlarımızın üzerine kavrulan soğan ve salça karışımını ekleyelim ve bu karışımı iyice yoğuralım.
Son olarak doğradığımız maydanoz ve yeşil soğanları da ekleyip görseldeki gibi köfte şekli verelim. Dilerseniz, köftelere top top şekil vererek farklı bir sunum da hazırlayabilirsiniz. Sizin tercihinize kalmış.
Eğer misafirleriniz için sofranızı daha da zenginleştirmek isterseniz, mercimekle hazırlanmış bu lezzetli köftelerin yanına, Asibal yani Çerkes tavuğu da ana yemek olarak çok yakışacaktır, aklınızda bulunsun.
Afiyetler olsun!