Öneri ve Talep Formu

Cevizli Semizotu Salatası (Acem Usulü)

Malzemeler

1/2 adet bayat ekmek
1/2 demet semizotu
1 su bardağı kırık ceviz içi
3 dal taze soğan
1/2 su bardağı yeşil zeytin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase yoğurt

Yapılışı

Ekmeği küp küp keserek fırın tepsisine dizip fırında kızartın. Semizotunun yapraklarını, taze soğanı, çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytini doğrayıp karıştırma kabına koyun. Haşlanmış patatesi küp küp keserek ilave edin. Ekmekleri ve baharatları koyup karıştırın. Servis tabağına alın. Cevizi üzerine serpin. Servis tabağının ortasına yoğurdu koyun. Süsleyip, servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri