Asibal (Çerkes Tavuğu)

Malzemeler
3 adet tavuk but
200 gr kırık ceviz
1 adet havuç
2 adet soğan
1 adet bayat ekmek
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz

Yapılışı
Tavuğu havuç ve soğanla birlikte haşlayın. Ekmeği robotta inceltin, bir karıştırma kabına alarak içine ceviz kırıklarını koyun. Haşladığınız soğan ve havucu robottan geçirin, içine ilave edin. Baharatları ve sarımsağı ekleyerek, bir miktar su ile karıştırıp inceltin. Bir tavaya sıvı yağ koyarak, sulu hamuru dökün. Boza
kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Daha önce haşladığınız tavuğu lime lime olarak ayırın. Servis tabağının içine boza kıvamına gelen hamurun yarısını dökün ve yayın. Üzerine limelediğiniz tavukları koyun. Onun üzerine de diğer kalan ekmek hamurunu dökün. Tereyağına, kırmızıbiberi koyup eritin. Servis tabağındaki yemeğin üzerine dökün ve süsleyin. Servise hazırdır.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri