Öneri ve Talep Formu

Ekmek Künefesi

Malzemeler

1 adet bayat ekmek
1 su bardağı taze kaşar rendesi
3 çorba kaşığı tereyağı

Şerbet İçin;
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su 1/4 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı kırık fındık

Yapılışı 

Ekmeği ince dilim halinde keserek kabuklarını çıkartın. Fırın tepsisini yağlayıp ekmek dilimlerinin yarısını boşluk bırakmadan dizin. Su, şeker ve limon suyuyla şerbet yapın. Kaşar ve zerdeçalı karıştırarak ekmeklerin üzerine yayın. Üzerine ekmek dilimlerini diğer yarısını döşeyin ve 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Tereyağını eritip fırından çıkardığınız fırın tepsisinin üzerine dökün. Ilımış şerbeti de üstüne dökün. 10 dakika sonra servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri