Ekmek Suflesi
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı taze kaşar
1/2 demet maydanoz
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1/2 paket kabartma tozu
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı tereyağı, sıvı yağ
Yapılışı
Bayat ekmekleri dilimleyip, kenarlarını çıkartın. Küçük küp olarak kesin. Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Sütü ilave ederek, çırpın. Üzerine yoğurdu, rendelenmiş peyniri, ince kıyılmış maydanozu ve dereotunu katıp baharatları da ekleyerek karıştırın. İçine küp şeklindeki ekmekleri ilave edin. Yağladığınız fırın kabının içine döküp 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.