Öneri ve Talep Formu

Dedemin Havuç Helvası

Malzemeler 

300 gram havuç
1/2 adet bayat ekmek
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı mısır unu
1/2 su bardağı yer fıstığı, fındık
2 çorba kaşığı sıvı yağ, tereyağı, pekmez
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Yapılışı

Havucu ve ekmeği blenderdan geçirin. Tencerede önce, havucu ve şekeri 30 dakika havucun erimesi için kaynatın. Karıştırma kabına ufalanmış ekmeği, sütü ve mısır ununu koyarak sıvı yağ ekleyin. Kaynayan havucun üstüne yavaş yavaş dökün ve karıştırın. İçine sırasıyla yer fıstığını ve fındığı ekleyin. 15 dakika pişirin. Bir borcamı tereyağı ile yağlayın. Pişirdiğiniz tatlıyı içine dökün ve soğutun. Soğuyunca dilimleyip servis tabağına alın. Hindistan cevizini üstüne serpin. Pekmezi de üzerine ip gibi dökün. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri