Çikolatalı Puding

Malzemeler
4 dilim bayat ekmek
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker

Süs için
1 çorba kaşığı damla çikolata
1 çay bardağı meyve şekerlemesi

Yapılışı
Ekmeklerin kenarlarını çıkartın ve küçük küpler şeklinde doğrayın. Fırın tepsisine aktarıp, 180 derece ısıtılmış fırında kızartın Sütü tencereye dökerek, şekeri ve kakaoyu ilave edin. Nişastayı soğuk suyla açıp, daha sonra tencerede kaynayan karışıma ekleyin.

Kaynadıktan 3 dakika sonra ateşten alın. Puding kaselerine önce kızarmış ekmeği, ardından üzerine kakaolu pudingi dökün. Soğuyunca meyve şekerlemesi ve damla çikolatayla süsleyin. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri