Öneri ve Talep Formu

Yoğurt Tatlısı (Trakya)

Malzemeler

1 adet bayat ekmek
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1,5 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Şerbet İçin
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapılışı 

Ekmeği rondodan geçirerek ufalayın. Hamur kabına ufalanmış ekmeği, 1 bardak şekeri, irmiği, süzme yoğurdu, unu, yumurtayı, karbonatı ve kabartma tozunu ekleyip azar azar su ilave ederek akıcı bir hamur yapın. Derince bir borcamın içine dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarınca bıçakla üzerini dörde bölün. Şeker ve sudan şerbet yapın. Üzerine döküp şerbeti çekince tarçın ve Hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri