Öneri ve Talep Formu

Manisa Kebabı

Malzemeler 

1 adet bayat ekmek
1 adet soğan, 1 adet havuç
1 adet patates, 100 gram mantar
200 gram küçük kuşbaşı kuzu eti
3 adet yumurta (krep için)
1 su bardağı süt (krep için)
1 çay bardağı un (krep için)
2 çorba kaşığı sıvı yağ (krep için)
4 dilim taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber, kekik, fesleğen
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı 

Bayat ekmeği rondodan geçirip, hamur kabına alın. Yumurta, süt ve unu karıştırın. Akıcı bir hamur elde edin. Krep tavasında 4 adet krep yapın. Soğanı küp küp keserek soteleyin. İçine eti, yarım çay bardağı suyu, havuç, patates ve mantarı ilave ederek pişirin. Soğumaya bırakın. Fırın sütlaç (toprak) kaplarını yağlayıp krebi içine döşeyin. İçini harçla doldurun. Bohça gibi kapatıp bir dilim kaşar peynirini üstüne koyarak 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyince kadar pişirin. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri