Şekerpare (Balkanlar)

Malzemeler
1 adet bayat ekmek
1 paket margarin
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 kâse fındık
1 çorba kaşığı tereyağı
Şerbet için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı
Bayat ekmeği rondodan geçirin. Fındık ve şerbet malzemeleri hariç, bütün malzemeleri hamur kabına aktarın. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine parmağınızla bastırıp, yumurta sarısını sürerek, fırında pişirin. Su, şeker ve limon suyuyla şerbet yapın. Fırından çıkardığınız tepsinin içine dökün. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri