Öneri ve Talep Formu

İncir Tatlısı

Malzemeler 

250 gram kuru incir
Yarım su bardağı şeker
8 dilim bayat tost ekmeği
2 çorba kaşığı incir reçeli
2 çorba kaşığı kaymak
4 dal nane (süs için)
1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı

İnciri enine ikiye bölüp sapını çıkartın. Küçük tencerede şeker ve 2,5 bardak suyu kaynatın. İçine reçeli ekleyerek incirler yumuşayana kadar pişirin. Ekmeklerin kenarlarını çıkartıp 4 dilim ekmeği bir borcama dizin. Fırında kızartarak tepsiyi çıkarıp üzerine incirli karışımın yarısını dökün. Diğer 4 dilim ekmeğe tereyağı sürün ve tepsinin üstüne dizin. Üzerine kalan incirleri döküp 180 derecelik fırında 15 dakika daha pişirin. Soğuyunca üzerine kaymak sürerek servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri