Lavantalı Kurabiye
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı lavanta
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı fındık
1 paket margarin
Ekmeği rondodan geçirin. Lavantayı bir çay bardağı suya koyarak bekletin. Süzdükten sonra suyunu karıştırma kabına dökün. İçine ufalanmış ekmek kırıntılarını, unu, haşhaş tohumunu, limon suyunu ve eritilen margarini ekleyerek yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun. Hamuru rulo yapıp, strece sararak buzlukta 1 saat bekletin. Fırın tepsisini yağlayın. Ruloyu 1,5 cm genişliğinde kesip tepsiye dizin. Üzerine fındık koyun. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kalan fındıkla süsleyin ve servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.