Öneri ve Talep Formu

Tatar’ın Un Helvası

Malzemeler 

1/2 adet bayat ekmek
1,5 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı karanfil tozu
1 çay bardağı yer fıstığı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 çorba kaşığı pekmez
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı

Ekmeği dilimleyerek kenarlarını çıkartın. Nohut büyüklüğünde kesin. Tencereye tereyağını koyup eritin. Unu ekleyerek rengi dönene kadar soteleyin. Süt ve şekeri kaynatıp şerbet yapın. Bir tavaya sıvı yağı koyarak kızdırın ve küçük ekmekleri kızartın. Rengi dönen tereyağlı unun içine şerbeti dökün ve kısık ateşte karıştırın. İçine yer fıstığını ve karanfil tozunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika dinlendirin. Daha sonra içine kavrulmuş ekmek parçalarını atıp karıştırın. Servis tabağına helvayı koyarak, üzerine Hindistan cevizinden serpip, pekmezi ip gibi gezdirin. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri