Öneri ve Talep Formu

Ekmek Köftesi

Malzemeler 

1/2 adet bayat ekmek
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı 

Bayat ekmeği rondodan geçirin. Karıştırma kabındaki köftelik bulgurun üzerine 1 su bardağı su dökün. 15 dakika şişmesini bekleyin. Soğanı blenderdan geçirerek içine katın. Ekmek kırıntısını, unu ekleyin. Eğer az gelirse biraz daha su ekleyin. Baharatları ilave ederek iyice karıştırın ve yoğurun. Domatesi ve sivri biberi küp şeklinde keserek yağsız tavada eritmeden diri kalacak şekilde soteleyin. Servis tabağına dökün. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elinizde yuvarlayın ve üstüne elinizde basarak yassı hale getirin. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Servis tabağındaki domateslerin üzerine dizin. Servise hazırdır.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri