Eklenme tarihi 7 Nisan 2022
ABONE OLATIK YAĞLAR EDİM MARKET’TE TEMİZLİK MALZEMESİ OLUYOR
Esenler’de “Sıfır Atık” için “Bitkisel Atık Yağların Toplanması” projesi kapsamında, bu yıl içerisinde EDİM Hayır Marketi’ne 5 ton temizlik malzemesi teslim edildi. Bugüne dek 95 ton temizlik malzemesi elde edilen projeyle Esenler Belediyesi, yıl sonunda 100 ton temizlik malzemesini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyor.
Esenler Belediyesi, “Sıfır Atık” kapsamında “Her Atık Çöp Değildir” sloganıyla hayata geçirdiği geri dönüşüm projelerini sürdürüyor. Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün, 2010 yılında başlattığı “Bitkisel Atık Yağların Toplanması” projesi kapsamında bu yıl içerisinde EDİM Hayır Marketi’ne 5 ton temizlik malzemesi teslim edildi.
2021 yılında da toplam 30 bin 116 litre bitkisel atık yağ toplanmış, proje kapsamında EDİM Hayır Marketi’ne 3 buçuk ton temizlik malzemesi teslim edilmişti. EDİM’e bugüne kadar 95 ton temizlik malzemesi teslim edildi, hedef ise 2022 yılı sonunda 100 tonu geçmek.
Esenler'de ihtiyaç sahibi komşularımızın yüzü, sosyal belediyecilik anlayışıyla 2009 yılında hizmete açtığımız, Esenler'imizin iyilik kapısı olan "EDİM Sosyal Market" ile gülüyor.#EsenlerdeMutluluk pic.twitter.com/bPoNvqle0f
— Esenler Belediyesi (@esenlerbelediye) March 17, 2022
30 MİLYON METREKÜP SU KİRLENMEKTEN KURTULDU
‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışının da bir örneği olarak öne çıkan “Bitkisel Atık Yağların Toplanması” projesi sayesinde, atık yağlardan elde edilen temizlik malzemeleri, yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Toplanan 29 bin 116 litre bitkisel atık yağ sayesinde yaklaşık 30 milyon metreküp su, kirlenmekten kurtarılmış oldu. Ayrıca “Sıfır Atık” kapsamında geri dönüşümden elde edilen binlerce defter, her yıl Esenler’de öğrenim gören öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.
MÜSİLAJIN DA ÖNÜNE GEÇİLİYOR
Proje ile bitkisel atık yağların ev ve iş yerlerinde ayrı ayrı toplanması sağlanarak, lavabolara ve çevreye dökülmesi engelleniyor. Lavaboya ve çevreye dökülen atık yağlar kanalizasyon sistemine zarar veriyor. Kanalizasyon yoluyla denize karışan atık yağlar sudaki oksijen miktarını azalarak, güneş ışınlarının suyun altına inmesini engelleniyor. Bu durum uzmanlara göre hem müsilaj ile aynı etkiyi oluşturup hem de müsilajın çoğalmasına neden oluyor. Bitkisel atık yağlar ayrı toplanarak hem ekonomiye kazandırılıyor hem de su ve toprak kirliği önlenmiş oluyor.
TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN ESENLER BELEDİYESİ’Nİ ARAYABİLİRSİNİZ
Çevreye duyarlı vatandaşlar, bitkisel atık yağların toplanması hakkında detaylı bilgi almak için; Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün (0212) 440 09 15-17 ve Esenler Belediyesi ESTİM Çağrı Merkezi’nin 444 00 73 numaralı telefonlarını arayabilirler.