Künye
Adres Bilgileri
Fevzi Çakmak Mah., Fevzi Çakmak Cad., 34220 Esenler/İstanbul
444 00 73
Çalışma Saatleri
09:00
20:00
Esenler’in gözünde canlanıyor koskoca mazi...
Türkiye’nin ilk yerel ve kalıcı Antika Pazarı, Esenler’de kuruldu. Kapalı pazar alanında her hafta cumartesi günü açılan Avas Antika Pazarı’ndaki tezgâhlarda antika ve ikinci el ürünler meraklılarının ilgisine sunuluyor.
Ayrıca Esenlerli kadın girişimciler de tezgâhta el emeği ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor.
ŞEHRİN HAFIZASINI TAZELİYOR
Adem Baştürk Kültür Merkezi kapalı pazar yerinde kurulan Avas Antika Pazarı, hafta sonunda İstanbul’un her yerinden, hatta İstanbul dışından antika meraklıları tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçileri geçmişte yolculuğa çıkartan ve nostalji yaşatan pazar, bir yandan da şehrin hafızasını tazeliyor, hayata zenginlik katıyor.
Fevzi Çakmak Mah., Fevzi Çakmak Cad., 34220 Esenler/İstanbul
444 00 73
09:00
20:00
Esenler Belediyesi, dijital dünyaya adım atmak isteyen 14-29 yaş arasındaki gençlere yönelik özel olarak Yazılımcı Fabrikası’nı kurdu.
Dijital Kütüphane Projemiz, San Francisco merkezli ABD’nin önde gelen bilgisayar yazılım firması tarafından “Go Green Innovation Award” yani “Çevre Dostu Teknoloji Ödülü”nü kazandı.
Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), Başkanlığımız bünyesinde oluşturulan ve bünyesinde psikolojik danışman, inşaat mühendisi, teknik personel, hemşire, memurlar, işçiler ve hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personelin bulunduğu yaklaşık 70 kişiden oluşan bir ekiptir.
Yenilikçi teknoloji RASİS ile vatandaşın yaşam kalitesi artırılmış, ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlanmıştır.