Eklenme tarihi 5 Kasım 2015
ABONE OLŞEHİR DERSLERİNDE 2. HAFTA
İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tarkan Oktay,
“Şehir Yönetimi Tarihi” adlı derste; Medeniyet tasavvurunun soyut değerler ve kabuller bütünü olduğunu, bu tasavvurun şehirlerde biçime kavuştuğu ifade etti.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tarkan Oktay,
“Şehir Yönetimi Tarihi” adlı derste; Medeniyet tasavvurunun soyut değerler ve kabuller bütünü olduğunu, bu tasavvurun şehirlerde biçime kavuştuğu ifade etti. Şehir ve medeniyet tasavvuru ilişkisinin karşılıklı bir etkileşim içinde geliştiğini, bu etkileşim içinde yönetim anlayışı ve modellerinin önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Şehir yönetimi tarihi kapsamında Antik Dönem, Roma İmparatorluğu, Ortaçağ ve Sanayi devrimi sonrasında Avrupa’daki şehir yönetimi tecrübesi anlatıldı. Dersin ikinci kısmında Klasik Osmanlı Dönemi, Tanzimat’tan Osmanlı devletinin sonuna kadar olan dönem ve Cumhuriyet dönemindeki yönetim modelleri İstanbul örneği çerçevesinde öğrencilere anlatıldı.
Yıldız Teknik Üniversitesi / Doç.Dr.Ebru Erdönmez
Kent,mimari ve toplum dersi kapsamında; mimarlığın tanımı, mimarlığın kent ve insan ile ilişkisi,insan odaklı tasarım yaklaşımları ve bunun kente yansımaları,günümüz ve mimarlık tarihi içinde biçimlendiği konular dünya örnekleri ile ele alınmıştır.