Eklenme tarihi 22 Haziran 2026
ABONE OL8. ESEV SANAT FESTİVALİ’NDE GÖRKEMLİ KAPANIŞ
ESEV (Esenler Belediyesi Sanat Evi) tarafından düzenlenen 8. ESEV Sanat Festivali, dokuz gün süren birbirinden renkli etkinliklerin ardından kapanış programıyla sona erdi. Kapanış programında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kursiyer ve eğitmenlere teşekkür ederek sanatın toplumsal gelişimde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.
8. ESEV Sanat Festivali, dokuz günlük sanat dolu yolculuğunu kapanış programıyla taçlandırdı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen festivalin son gününde, Bünyamin Özkan ve öğrencileri bağlama, Ayşe İrem Karataş ve öğrencileri piyano, Özkan Korkmaz ve öğrencileri keman, Zeki Yalçın ve öğrencileri “Şehrin Çocukları” tiyatro oyunu, Mehmet Mert ve öğrencileri ise “Rumeli Halk Oyunları” gösterimiyle sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Konserlerden seminerlere, tiyatrolardan atölyelere, sergilerden halk oyunlarına kadar geniş bir etkinlik yelpazesine sahip festival, kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları eser ve performansların yer aldığı kapanış programıyla sona erdi. Programa M. Tevfik Göksu da katıldı.
ESENLER SANATLA BÜYÜYÜP GELİŞİYOR
Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “5 bin 658 kursiyer mezun ettiğimiz sanat evimizin dönem sonunu 8. ESEV Sanat Festivali ile taçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dokuz gün boyunca kursiyerlerimizin ortaya koyduğu eserler ve performanslar, sanatın dönüştürücü gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Emeği geçen tüm eğitmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyor, sanatla büyüyen ve gelişen bir Esenler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından kursiyerlerin hazırladığı gösterileri izleyen Göksu, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Eğitmenler ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Göksu, kursiyerleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Festival, sahne performansları ve halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi.








