Öneri ve Talep Formu

Ekmek Çanağında Kuzu Eti

Malzemeler

4 adet yuvarlak ekmek
150 gram kuzu kuşbaşı
4 adet kiraz domates
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tutam kekik, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı

Yuvarlak ekmekleri enine kesin. İçini boşaltarak çanak yapın. 180 derece fırında kızartın. Soğanı küp küp doğrayıp soteleyin. Kuzu etini ekleyerek kavurun. Su, salça, ikiye bölünmüş sivri biberleri ve baharatları ekleyip pişirin. Malzemeyi eşit olarak çanakların içine ekleyerek bir adet kiraz domatesi üzerine yerleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derecede 20 dakika pişirin. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri