Öneri ve Talep Formu Şehir Ekranı TV Radyo Esenler

Eklenme tarihi 22 Eylül 2026

ABONE OL

TAYFA LİDER ADAYLARI YENİ DÖNEME HAZIR

Tayfa Lider Okulu Kampı’nda bir araya gelen lider adayları, iki gün boyunca aldıkları eğitim ve atölyelerle yeni döneme hazırlandı.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Tayfa projesi kapsamında düzenlenen Lider Okulu Kampı, Esenler Belediyesi Göktürk Gençlik Köyü’nde gerçekleştirildi. İki gün süren kampta, gençlik çalışmalarında görev alacak lider adayları hem yeni döneme hazırlandı hem de ekip ruhunu güçlendirdi.

Kamp boyunca lider adayları; grup yönetimi, iletişim, drama ve oryantasyon alanlarında düzenlenen eğitim ve atölyelere katıldı. Programda, gençlerle gerçekleştirecekleri çalışmalarda ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerilerin geliştirilmesine yönelik çeşitli uygulamalara yer verildi.

GRUP YÖNETİMİ VE İLETİŞİM BECERİLERİ GELİŞTİRİLDİ

 

Kampın ilk gününde “Oyunlarla Grup Yönetimi” atölyesi gerçekleştirildi. Atölyede lider adaylarına, grupları daha dinamik ve etkili bir şekilde yönetebilmeleri için farklı yöntemler aktarıldı. Ardından düzenlenen “Kendini Tanıma ve İletişim” atölyesinde ise adayların kendi güçlü yönlerini keşfetmeleri, iletişim becerilerini geliştirmeleri ve ekip içindeki iletişimlerini güçlendirmeleri üzerine çalışmalar yapıldı.

İlk günün akşamında Muhammet Yazıcı’nın gerçekleştirdiği söyleşide lider adayları, gençlik çalışmaları ve liderlik konusunda farklı bakış açıları kazanma fırsatı buldu. Söyleşinin ardından düzenlenen akşam etkinliğinde adaylar bir araya gelerek günün yoğunluğunu attı ve keyifli vakit geçirdi.

 

DRAMA VE ORYANTASYON EĞİTİMLERİYLE HAZIRLIK TAMAMLANDI

Kampın ikinci günü eğitimlerle devam etti. Yusuf Başak eşliğinde düzenlenen “Drama” atölyesinde adayların ifade, iletişim ve ekip çalışması becerileri desteklendi.

Programın son eğitiminde ise Ali Ramazan Üney tarafından “Oryantasyon” çalışması gerçekleştirildi. Eğitimle birlikte lider adaylarının saha çalışmalarında ihtiyaç duyacakları temel hazırlıklar tamamlandı.

 Dolu dolu geçen kamp, lider adaylarının mesleki ve sosyal becerilerini geliştirmelerine katkı sağlarken, birbirleriyle daha güçlü iletişim kurmalarına da imkân sundu. Eğitim ve etkinliklerle geçen iki günün ardından adaylar, yeni dönemde üstlenecekleri görevler için önemli bir hazırlık sürecini tamamladı.

Diğer Haberler