Eklenme tarihi 24 Mayıs 2020
ABONE OLŞehir Yazarları ve Akademisyenleri ‘Şehir ve Salgın’ üzerine konuştu
Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından düzenlenen III. Şehir Yazarları ve Akademisyenleri Toplantıları Koronavirüs (Covid 19) nedeniyle online toplantılarla gerçekleştirildi. 11-20 Mayıs tarihleri arasında 10 farklı oturumda yazarlar ve akademisyenler ‘Şehir ve Salgın’ üzerine konuştu.
Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi, III. Şehir Yazarları ve Akademisyenleri Toplantısı’nı online paneller hâlinde düzenledi. Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi’nin gerçekleştirdiği toplantıda, alanlarında uzman akademisyen ve yazarlar, Koronavirüs (Covid 19) sonrası şehrin yeniden inşâsına dair fikir ve düşüncelerini dile getirdi. Tüm oturumlar Zoom uygulaması üzerinden canlı yayınlandı.
III. Şehir Yazarları ve Akademisyenleri Toplantılarında ‘Şehir ve Salgın’ üzerine sırasıyla şu oturumlar gerçekleştirildi:
1. Şehrin Mimari Yapısı ve Karantina, 2. Karantinada Şehir, Mimari Kültür ve Ev, 3. Karantinada Aile ve Komşuluk İlişkileri, 4. Korona Sonrası Bilgi Toplumu, 5. Salgın Sonrasında Yeni Normallik, 6. Salgınla Baş Etme Yolları ve Sivil Toplum, 7. Salgın Döneminde Ekonomi ve Geçim, 8. Salgın Sonrasında Yeni Normallik II, 9. Karantinada Aile ve Komşuluk İlişkileri, 10. Salgın ve Gençliğin Gelecek Algısı.
I. Oturum “Şehrin Mimari Yapısı ve Karantina” Doç. Dr. M. Ebru Erdönmez Dinçer’in (Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü) moderatörlüğünde, Çiğdem Karaaslan (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili), Prof. Dr. Yusuf Şahin (Aksaray Üniversitesi Rektörü), Doç. Dr. Hatice Ayataç (İstanbul Teknik Üniversitesi), Dr. Pınar Erkan Bursa (İstanbul Gedik Üniversitesi) ve Aslı Özbay (Mimar) tarafından gerçekleştirilmiştir.
II. Oturum “Karantinada Şehir, Mimarî Kültür ve Ev” Doç. Dr. Aynur Atmaca Can’ın (Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi) moderatörlüğünde, Ahmet Misbah Demircan (Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı), Prof. Dr. Erhan Afyoncu (Millî Savunma Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Murat Gül (İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı),Dr. Öğretim Üyesi Şevket Ercan Kızılay (Düzce Üniversitesi) ve Celâleddin Çelik (Mimar, Öğretim Görevlisi) tarafından gerçekleştirilmiştir.
III. Oturum “Karantinada Aile ve Komşuluk İlişkileri” Doç. Dr. Murat Şentürk’ün (İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü) moderatörlüğünde, Prof. Dr. Ayşen Gürcan (Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, MAARİF Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi), Dr. M. Selim Bağlı (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı), Prof. Dr. Gülfettin Çelik (Medeniyet Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Nail Yılmaz (Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı) ve Prof. Dr. Köksal Alver (İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü) tarafından gerçekleştirilmiştir.
IV. Oturum “Korona Sonrası Bilgi Toplumu” Dr. Öğr. Üyesi Bilal Eren (Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi) moderatörlüğünde, Mehmet Fatih Kacır (T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı), Prof. Dr. Kemal İnan (Sabancı Üniversitesi Emeritus Öğr. Üyesi), Dr. M. Cemil Arslan (Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri), Dr. Mehmet Bedii Kaya (Bilişim ve Teknoloji Hukuku Öğr. Üyesi) ve Halil Öztürkci (TOBB Üniversitesi-ADEO) tarafından gerçekleştirilmiştir.
V. Oturum “Salgın Sonrasında Yeni Normallik” Prof. Dr. Mazhar Bağlı (Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı) moderatörlüğünde, Av. Özlem Zengin (AK Parti Grup Başkanvekili Tokat Milletvekili), Prof. Dr. Edibe Sözen (Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi), Dr. Savaş Ş. Barkçin (Siyaset Bilimci, Bürokrat, Yazar), Görgün Taner (İKSV Genel Müdürü) ve Dr. Mustafa Şen (Araştırmacı-Yazar) tarafından gerçekleştirilmiştir.
VI. Oturum “Salgınla Baş Etme Yolları ve Sivil Toplum” Prof. Dr. Cihad Demirli (MAARİF Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi) moderatörlüğünde, Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş (Yıldız Teknik Üniversitesi İİBF, İşletme Bölümü), Gazi Alataş (Kızılay Genel Müdür Yardımcısı), Av. Mehmet Cengiz (Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı), Mehmet Kara (Bâb-ı Âlem Derneği Yönetim Kurulu Başkanı) ve Dr. Hasan Taşçı (Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı) tarafından gerçekleştirilmiştir.
VII. Oturum “Salgın Döneminde Ekonomi ve Geçim” Dr. Nureddin Nebati (Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı) moderatörlüğünde, Prof. Dr. Recep Bozdoğan (Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi), Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak (İZU İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Kerem Alkin (Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı), Dr. Yusuf Elgörmüş (İstanbul Atlas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Medicine Hospital Yönetim Kurulu Başkanı) ve Dr. Cihad Terzioğlu (MÜSİAD Maden ve Enerji Yönetimi Komitesi Başkanı) tarafından gerçekleştirilmiştir.
VIII. Oturum “Salgın Sonrasında Yeni Normallik II” Dr. İhsan Aktaş (GENAR Başkanı) moderatörlüğünde, Prof. Dr. Şükrü Karatepe (Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı), Prof. Dr. Birol Akgün (MAARİF Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı), M. Tevfik Göksu (Esenler Belediye Başkanı), Mehmet Nezir Gül (MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü), Erem Şentürk (Gazeteci) ve Dr. Bekir Cantemir (Yazar, Yayıncı) tarafından gerçekleştirilmiştir.
IX. Oturum “Karantinada Aile ve Komşuluk İlişkileri II” Erol Erdoğan (ARGETUS Araştırma, Sosyolog, Yazar) moderatörlüğünde, Prof. Dr. Veysel Bozkurt (İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi), Dr. Öğretim Üyesi Gülçin Karadeniz (Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü), Cihan Aktaş (Yazar, Mimar), Dr. Rukiye Karaköse (Psikoterapist, Aile Danışmanı, Yazar) ve Sevilay Acar (Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Koordinatörü) tarafından gerçekleştirilmiştir.
X. Oturum “Salgın ve Gençliğin Gelecek Algısı” Doç. Dr. Celile Ökten (Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi) moderatörlüğünde, Prof. Dr. Kudret Bülbül (AYBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı), Doç. Dr. Ekmel Geçer (Sağlık Bilimleri Üniversitesi Psikoloji Bölümü), Dr. Emre Topoğlu (Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü), Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akgül (Sağlık Bilimleri Üniversitesi Psikoloji Bölümü) ve Süleyman Ragıp Yazıcılar (Yazar, Genç Dergisi) tarafından gerçekleştirilmiştir.