Eklenme tarihi 27 Ekim 2017

Nev’den İki Albüm, Bir Proje!

Esenler Belediyesi'nin "Müzikli Söyleşi"sine konuk olan Türk rock müziğinin beğenilen sesi Nev, kışın çıkarmaya hazırlandığı iki yeni albümünü ve projelerini Esenler'de anlattı.

Esenler Belediyesi’nin “Müzikli Söyleşi”sine konuk olan Türk rock müziğinin beğenilen sesi Nev, kışın çıkarmaya hazırlandığı iki yeni albümünü ve projelerini Esenler’de anlattı.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün, Hakan Dedeler moderatörlüğündeki “Müzikli Söyleşi” programı, Türkiye’de kendine has tarzı ile büyük beğeni toplayan Nev’i ağırladı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda Nev’in, müziğe başlama serüveni ve yeni projeleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

‘EFKÂRLIYIM’I İŞİMİ BIRAKTIĞIMDA YAZDIM

Müziğe mandolin çalarak başlayıp üniversite yıllarında elektro gitar ile tanıştığını söyleyen Nev, her müzisyen ve meslek erbabının durduğu yeri kendine göre tarif ettiğini belirtti. Nev, “Hayatın akordu gibi müzik aletlerini akort etmeyi öğrendik. Eğitim olarak işletme fakültesi mezunuyum. Gitar çalmayı öğrendikten sonra tatil köylerinde harçlığımı çıkarmaya başladım. Bir enstrümanla ne yaşarsanız müziğinize de o yansıyor. Çalışma hayatını sevmediğime karar verdikten sonra işimi bıraktım ve albüm çıkarmak için çalışmaya başladım. 2001 yılında ‘Zor’la başladı her şey. Gönül yanmadan dil söylemiyor, işi gücü bıraktığım ilk zamanlarda yapmıştım ‘Efkarlıyım’ şarkısını” dedi.

TAMBURUYLA ÇALIP SÖYLEDİ

“Zor”, “Kimseye Etmem Şikayet”, “Mazideki Aşk”, ” Sükut-u Hayal”, “Mühürlü Kaderim” ve “Dem” gibi sevilen şarkılarını tamburuyla icra eden Nev, “Türkiye’de yaşayan en büyük tambur üstadı Nevdet Yaşar’ı 2 gün önce kaybettik. Şu an tambur çalıyorsam O’ndan gördüğüm için çalıyorum. Tamburu bana O tanıttı” dedi.

YENİ ALBÜM, YENİ PROJE MÜJDESİ!

Aşık Veysel’in 123. doğum yılı dolayısıyla “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü seslendiren Nev, yeni projelerinden de bahsetti. Sanatçı, kışın çıkarmayı düşündüğü yeni albümünün müjdesini şu ifadelerle verdi: “Bir Nev’i Alaturka’nın ikincisini yapıyoruz. Bunun haricinde kendi bestelerimin de olduğu albümüm de yolda. Kışa doğru çıkarmayı düşünüyoruz. Ayrıca şarkıların hikâyelerini anlattığımız ‘Bir Nevi Muhabbet’ isimli bir projemiz de var.”