Eklenme tarihi 13 Ekim 2022
Kentsel Dönüşüm Sempozyumu
Kentler karmaşık, çok faktörlü, yaşayan, gelişen ve dinamik bir yapıları olan yerleşim birimleridir. Bu dinamik yapıları nedeniyle de kuruldukları günden bu yana sürekli değişim içinde olmuşlardır. Kentlerin bu değişen yapılarına paralel olarak kentsel yerleşimlere ilişkin soru ve sorunlar da zaman içinde değişim göstermiştir.
Nitekim son yıllara kadar yerleşimlere ilişkin çalışmalarda kent yapısı ve fonksiyonları üzerine yoğunlaşılırken; günümüzde küreselleşmenin, afetlerin ve iklim değişikliğinin kentler üzerindeki etkileri, kentsel mekân ve kentli sorunları gibi konular irdelenmektedir.
BİR GELİŞİM ZEMİNİ OLARAK KENT
Kuşkusuz değişen süreçlerle beraber, bu sorunların çözümüne yönelik yaklaşımlar da farklılaşmaktadır. Nüfus ve kentte yaşama eğiliminin artışı şehir içi ve yakın çevresinde yerleşime açılabilecek alanların giderek daralması, yeni alanlar yaratma konusundaki gerekliliği belirgin hale getirmiştir. Bu gerekliliğin ortaya çıkışı yerel yönetimleri ve şehir plancılarını kent içindeki çöküntü/gecekondu alanlarının planlı müdahalelerle yeniden kente kazandırılması seçeneğine yöneltmiştir. Kentsel dönüşüm olarak nitelendirdiğimiz bu yönelim, dönemin getirdiği yeni gerekçelerle sürekli geliştirilmesi gereken bir konu olarak çalışmalara zemin oluşturmaktadır.
YENİLİKÇİ, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ŞEHİRLER
Kentsel problemlerin kapsamlı çözümü için geliştirilen kentsel dönüşüm projeleri, son birkaç yılda pek çok kentimizde uygulanmış ve uygulanmaya devam etmektedir. Bu çalışmalara bir ufuk oluşturmak üzere Kentsel Dönüşüm Sempozyumu’nu yeni ortaklıklar kurmak, yenilikçi çözümler sergilemek, daha sürdürülebilir ve kapsayıcı şehirleri desteklemek için iş dünyası, yerel yönetimler, sivil toplum ve akademisyenleri bir araya getirerek gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.
KENTSEL DÖNÜŞÜM SEMPOZYUMU ETKİNLİK TAKVİMİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.