Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi

Eklenme tarihi 12 Eylül 2024

Esenlik Sempozyumu: Şehirde İyilik

Esenler Belediyesi, ülkemizde üç büyük şehirde yaşanan kentsel sorunların zirve yaptığı bir dönemde “Esenlik Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın teşrifleriyle ve “Şehirde İyi Olma Hali” temasıyla 29-30 Kasım tarihlerinde gerçekleşen sempozyumda şehir ve çevre olguları bütüncül bir yaklaşımla ele alındı.

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bazı kentlerimizde yaşanan yerel yönetim krizlerinin artarak devam ettiği dönemde Esenler Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği ile “Esenlik Sempozyumu”na ev sahipliği yaptu. “Şehirde İyi Olma Hali” temasıyla 29-30 Kasım tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumda insanın hayat kalitesini sosyal, ekonomik ve çevresel koşullarını ölçme ile değerlendirmenin ötesine geçerek hissetme durumunu da dikkate alarak şehirde iyi olma hâli tartışıldı. Sempozyumda şehir ve çevre olguları, ilişkileri bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak bu olguların sürdürülebilirliği kapsamlı bir şekilde irdelendi. Sempozyumda akademisyenler ve uygulayıcılar konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

10 OTURUM GERÇEKLEŞTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını Esenler Belediyesi Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu yaptı. Sempozyuma, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mazhar Bağlı, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve şehirciliğe ilgi duyan çok sayıda vatandaş katıldı. 10 oturumdan oluşan sempozyumda; ‘Kentsel Yaşam Kalitesi’, ‘Kentte Kültür ve Sanatın İyileştirici Gücü’, ‘Kentsel İyilik Hali İçin Kuşaklar Arası Etkileşim ve Yaş Dostu Topluluklar’, ‘Kentsel İyilik Hali İçin Aile’, ‘Kentsel Dönüşümün Yaşam Kalitesini İyileştirici Yönü’, ‘Kentsel Sosyal Hizmetlerin İyileştirici Gücü’, ‘Kentte Sağlık ve Psikolojik Dayanıklılık’, ‘Kentsel Kamusal Mekânların Aktif Kullanımı’ ve ‘Kentsel İyilik Hali İçin Katılım ve Karar Mekanizmaları’ başlıklarında alanında uzman isimler ve uygulayıcılar konuşmalarını gerçekleştirdi.

 

SEMPOZYUM KİTAPÇIĞINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ. 

 

Diğer Etkinlikler