Eklenme tarihi 7 Mart 2018
ABONE OLZihnin Gıdası Sevgidir, Kendini Sev
"Huzurlu Aile Sohbetleri"nde kendini sevmek üzerine öğrencilerle sohbet eden Aile Danışmanı Saliha Erdim, "İnsan zihninin gıdası bilgidir, öğrenmedir. Bizim zihnimizin gıdası sevgidir. Kendinizi sevin ve değerli bulun" tavsiyesinde bulundu.
“Huzurlu Aile Sohbetleri”nde kendini sevmek üzerine öğrencilerle sohbet eden Aile Danışmanı Saliha Erdim, “İnsan zihninin gıdası bilgidir, öğrenmedir. Bizim zihnimizin gıdası sevgidir. Kendinizi sevin ve değerli bulun” tavsiyesinde bulundu.
Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği “Huzurlu Aile Sohbetleri” programı, Esenler Tuna Mesleki ve Teknik Lisesi’nde gerçekleşti. Aile Danışmanı Saliha Erdim, insanın kendisini sevmesi gerektiği ve kendisini değerli bulması gerektiği üzerine sohbet gerçekleştirdi.
DEĞERLİ OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN
Konuşmasına öğrencilerin her birinin birer çiçek olduğunu ve herkesin kendi değerinin farkında olması gerektiğini ifade ederek başlayan Erdim, “Sizler yeryüzüne yaratılmamış nice ruhlar arasından seçilerek gönderildiniz, bu dünyanın sizlere ihtiyacı var. Ailede aldığınız değerler, okulda aldığınız eğitimler ve kendi çabanızla bunların üzerine katacağınız bilgi ve donanımlarla birlikte bir kimlik inşa edeceksiniz ve onunla hayata karşı kendi tarzınızı oluşturacaksınız. Bunun için öncelikle kendinizi sevmeli ve kendinize değer vermelisiniz. Kendinizi güzel bulun, kendinizi yakışıklı bulun ve kendinizi değerli bulun. Bu değer bizim yaratıcımız tarafından bize veriliyor, kimse bunu bir başkasının elinden alamaz. Bu değeri aktifleştirebilmek için çabaya ihtiyaç var. Bir odayı düzeltebilirsiniz, süsleyebilirsiniz ama bir iki ay odayla ilgilenmezseniz, temizliğini yapmazsanız kısa sürede o oda tanınmaz hale gelir. Yani bir şeyi oluşturmak önemli ama onun devamını getirebilmek çok daha önemli” şeklinde konuştu.
SİZDEN ÇOK BÜYÜK ADAMLAR OLUR
Erdim, sorduğu sorulara “Bizden adam olmaz ki!” yanıtını veren öğrencilere hitaben şu ifadeleri kullandı:
“Sizden öyle güzel adam olur ki, sizden öyle güzel mühendis, doktor, öyle güzel anne baba olur ki gençler. İnsan zihninin gıdası bilgidir, öğrenmedir. Bizim zihnimizin gıdası sevgidir. Değerli olduğumuzu hissettirecek paylaşımlarla bizim duygularımız beslenir. Her insanın kendisisini sevmeye ve çevresindeki insanlar tarafından da sevilmeye ihtiyacı var. Eğer biz kendimize ‘Nasıl daha doğru davranabilirim, nasıl iyi insan olabilirim, Allah benden nasıl razı olur ve Peygamber Efendimiz (S.a.v) benim yerimde olsa ne yapardı?’ sorularını sorduğumuz zaman, Allah bize doğru cevabı bulduracaktır. Bizim zihnimiz nötr sorularla çalışıyor, soruyu ne tarafa yöneltirsek zihnimiz de o yöndeki verileri algılayacaktır. Organizmamızın beslenme kaynağı gıdalar, duygularımızın beslenme kaynağı sevgi ve değerli olduğumuzu hissettiren yaklaşım biçimleridir. Zihnimizin gıdası da doğru kaynaktan aldığımız bilgilerdir.”