Eklenme tarihi 14 Nisan 2016

Yürekleri Küçük Sevgileri Büyük

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğumunu müjdeleyen Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenecek okuma ve bilgi yarışmalarında yürekleri Peygamber sevgisiyle dolu 40 bin öğrenci yarışacak.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğumunu müjdeleyen Kutlu Doğum Haftası’nı Esenler’de düzenleyeceği bir dizi etkinlikle kutlayacak. Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilecek programlar kapsamında 13-22 Nisan tarihleri arasında “Sen Âlemlere Rahmetsin Ey Nebi” sloganıyla, Kutlu Doğum Haftası yarışmaları düzenlenecek.

40 BİN ÖĞRENCİ YARIŞACAK

Kutlu Doğum Haftası yarışmaları 40 bin öğrencinin katılımıyla 6 farklı kategoride gerçekleşecek. “Kur’an-ı Kerim Okuma”, Hadis-i Şerif Ezbere Okuma”, “Naat-ı Şerif Okuma”, “Hz. Muhammed’in Hayatı”, “Din Kültürü” gibi bilgi ve okuma yarışmalarının yanı sıra öğrenciler Peygamber Efendimiz’e en güzel mektubu yazmak için de yarışacaklar. İlk ve orta okul ile lise düzeyindeki öğrencilerin katılacağı yarışmalar, Esenler Belediyesi Kemer Spor Kompleksi, Dörtyol Merkez Camii ve Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.

FİNAL 25 NİSAN’DA

Yarışmaların finali ve ödül töreni, 25 Nisan Pazartesi günü, saat 14.00’te Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Finalde başarılı olan öğrencilere kategorilerine göre sürpriz hediyeler takdim edilecek.

İLK YARIŞMA YAPILDI

Etkinlikler kapsamında ilk yarışma, Esenler Belediyesi Kemer Spor Kompleksi’nde düzenlendi. Yarışmada orta okul düzeyindeki çocuklara yönelik “Hz. Muhammed’in Hayatı Bilgi Yarışması” yapıldı. Öğrenciler, soruları doğru cevaplamak için kıyasıya yarıştı.

GENÇ YÜREKLER O’NUN İZİNDE

Esenler’de bilgi yarışmalarının yanı sıra Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ile Esenler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü de ortaklaşa “Genç Yürekler O’nun İzinde ” adlı bir Kutlu Doğum programı düzenledi. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Esenler’den yaklaşık 800 sporcu genç katıldı. Programda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) dualar ve ilahilerle anıldı, tüm insanlığa örnek ahlâkı anlatıldı.

Program sonunda Esenler’de savunma sporları alanında Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları bulunan 150 sporcuya Esenler Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma programları şu şekilde: