Eklenme tarihi 21 Temmuz 2011
ABONE OLYtü’ye teknoloji laboratuarı
Avrupa ve Japonya işbirliği ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)Elektrik ve Elektronik Fakültesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü’nde kurulan Omron Otomasyon Teknolojileri Laboratuarı'nın açılış töreni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun katılımıyla gerçekleşti.
Avrupa ve Japonya işbirliği ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)Elektrik ve Elektronik Fakültesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü’nde kurulan Omron Otomasyon Teknolojileri Laboratuarı’nın açılış töreni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun katılımıyla gerçekleşti.
Omron Elektronics’in Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde en son teknolojilerle donatarak kurduğu Omron Otomasyon Teknolojileri Laboratuarı açıldı. Laboratuarın açılışı için kampüste gerçekleşen törene; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Omron Avrupa CEO’su Shizuto Yukumoto, Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi ile akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, “Teknolojinin bu kadar hızla geliştiği bir ortamda Üniversitelerin mevcut teorik ve pratik bilgi ihtiyaçlarının değişmesi ve çeşitlenmesi laboratuar olanaklarının iyileştirilmesini kaçınılmaz bir hale getirmiştir” dedi. Omron Otomasyon Teknolojileri Laboratuarının üniversite ve sanayi işbirliğini teşvik etmek açısından da önem taşıdığını anlatan Yüksek, laboratuarın kurulmasına destek veren herkese teşekkür etti.
Toplumsal değişim süreci için bilim, yazılım ve otomasyonTörende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise; açılışı yapılan laboratuarın önemine dikkat çekerek, “Bu tesislerden yararlanan öğrencilerimiz, akademisyenimiz karşılaşabilecekleri birçok soruna çözüm bulabilecekler, yeni sistemlerin ışıklarını yakabilecekler. Toplumsal değişim sürecini yazılım, bilim ve otomasyon gibi sektörlerde yakalamak mümkündür. Yazılım ve otomasyon alanında geliştirilen ürünler sadece kendi sektörlerini değil tüm sanayi ve ekonominin başarısını etkilemektedir. Bu sektörlerin başarılı olması sağlıktan kamu yönetimine kadar her alanda katma değeri artırmak anlamına gelir” dedi. Yeni dönemde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yapacağı çalışmaları anlatan Bakan Ergün, Amerika’daki ünlü silikon vadisine benzer nitelikte Türkiye’nin Türkiye’nin bilişim vadisinin kurulmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakanlığın yürüttüğü Sandes projesi, Ar-ge merkezleri, Teknopark uygulamalarının özellikle bilişim, yazılımın ve otomayon gibi dalların gelişmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Ergün, “Mesela tekno girişimi desteği ile genç arkadaşlara teknolojik fikirleri hayata geçirmek için 100 bin Türk lirası hibe veriyor. Bugüne kadar yaklaşık 500 arkadaşımızın yararlandığı bu programla çok önemli projeler hayata geçiyor. Önümüzde ki yıldan itibaren her yıl 500 projeyle genç arkadaşlarımızı desteklemeye başlayacağımızı bir kere daha hatırlatıyorum. Genç arkadaşlarımızı bu desteklerden özellikle yararlanmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Bakan Ergün’ün konuşmasının ardından gerçekleşen plaket takdim töreninden sonra laboratuarın açılışı yapıldı. Bakan Ergün, Esenler Belediye Başkanı Göksu ve YTÜ Rektörü Yüksek ile birlikte laboratuarda incelemelerde bulundu. Açılışın ardından Bakan Ergün ve beraberindeki ekip, Kampüs içinde bulunan 527 yıllık Otoğ-ı Hümayun’u ve Teknopark’ı gezdi.