Eklenme tarihi 20 Mayıs 2016
ABONE OLYaşanabilir Şehir, Ekonomisi İyi Şehirdir
"Uluslararası Sosyal İçerme Zirvesi"nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "İnsan yaşadığı şehirde öncelikle ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilirse, kendini o şehre ait hisseder. Şehri; yoksulluk, istihdam ve güvenlik açısından yönetilebilir hale getirmek gerekir" dedi.
“Uluslararası Sosyal İçerme Zirvesi”nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “İnsan yaşadığı şehirde öncelikle ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilirse, kendini o şehre ait hisseder. Şehri; yoksulluk, istihdam ve güvenlik açısından yönetilebilir hale getirmek gerekir” dedi.
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Gönen Airport Otel’de “İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi” kapsamında düzenlenen “Uluslararası Sosyal İçerme Zirvesi”nde konuştu. Göksu, “Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Entegrasyon” konusunda, Esenler’de yürütülen dönüşüm projeleri bağlamında bilgi ve tecrübelerini paylaştı.
AİDİYET İÇİN İYİ EKONOMİ
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bizim şehirlerimiz korku ve ümit üzerine kurulmuş, göçle şekillenmiş ve yapılaşmıştır” diyerek, kentsel dönüşümün tarifinin iyi yapılması gerektiğini vurguladı ve “Kentsel dönüşüm yaparken sosyal, kültürel, ekonomik ve mekânsal yapı basamaklarını iyi uygulamalıyız” dedi. Yaşanabilir şehir için ekonomik yeterliliğin önemine dikkat çeken Göksu, “İnsan yaşadığı şehirde öncelikle ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilirse, kendini o şehre ait hisseder. Bu açıdan ekonomik yeterlilik çok önemli. Şehri; yoksulluk, istihdam ve güvenlik açısından yönetilebilir hale getirmek için özel projeler geliştirmek gerekir. Biz de Esenler Belediyesi olarak hep buna öncelik verdik” diye konuştu.
DÖNÜŞÜMDE DOKU KORUNMALI
İnsan ve mekân ilişkisine de değinen Göksu, “İnsan mekânı, mekân da insanı değiştirir. Bir şehirde dönüşüm yapmak istiyorsanız, o şehirde yaşayanlara hangi gelecek tasavvurunu vereceğinizi bilmelisiniz” ifadelerine yer verdi. Şehrin dönüşümünü kurgularken dikkat edilmesi gereken hususlardan da söz eden Göksu, “Şehri dönüştürürken, mekânsal dönüşüm asla soylulaştırma şeklinde olmamalı, insanlar yerinden edilmemeli, doku değiştirilmemeli, insanların şehirle olan duygusal bağı koparılmamalı ve kentsel dönüşüm zenginleşme aracı olarak görülmemeli” şeklinde konuştu. Göksu, konuşmasının ardından dinleyenlerin sorularını da cevapladı.