Eklenme tarihi 13 Mart 2012
ABONE OLÜnlü Oyuncu İle Perde Arkası
Ünlü tiyatro sanatçısı Ercan Demirel, “Perde arkası” söyleşi programı kapsamında ESEV kursiyerleri ve tiyatro severlerle bir araya geldi. Demirel, tiyatro âşıklarıyla tiyatro üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
Ünlü tiyatro sanatçısı Ercan Demirel, “Perde arkası” söyleşi programı kapsamında ESEV kursiyerleri ve tiyatro severlerle bir araya geldi. Demirel, tiyatro âşıklarıyla tiyatro üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
Her hafta alanında başarılı ünlü isimleri ESEV’li kursiyer ve sanatseverlerle buluşturan Esenler Sanat Evi (ESEV)bu hafta tiyatro sanatçısı Ercan Demirel’i ağırladı. ESEV’li tiyatro kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi programına Tiyatro nedir? sorusuyla başlayan Demirel, söyleşiye kursiyerleri de dahil ederek monologdan çok diyalog yapmak istediğini ifade etti. Tiyatronun tanımını yapan ve tiyatronun insanı, insanlara insanla anlatma sanatı olduğunu söyleyen Demirel, tiyatroya gönül veren herkesin tiyatro tarihini bilmesinin gerektiğini vurguladı. Tiyatronun ilk çağlardan itibaren insanların hayatında var olduğunu anlatan Demirel, tiyatronun günümüze kadar geçirdiği süreçlerine dikkat çekerek konuşmasına devam etti.
Sanatın siyaseti iletişimdirSahne sanatlarının büyük çoğunluğunun asıl amacının seyirciyi taraf yapmak olduğunu ifade eden Demirel, tiyatro kursuna giden ve ileride ideali tiyatro sanatçısı olmak isteyen kursiyerlerin mutlaka tiyatro akımlarını bilmelerin önemli olduğunu vurguladı. Tiyatrocu olmak isteyenlerin kendilerini her alanda geliştirmelerinin önemli olduğunu belirten Demirel, bu anlamda kültür ve sanata dair çok sayıda alanda hizmet veren ESEV’in çok büyük bir fırsat olduğunu kaydetti. Demirel, “Sadece tiyatro akımlarını değil hayata dair her şeyi bilmeniz sizin tiyatro sanatçısı olmanız açısından ve sizi farklı kılması açısından çok önemli. Tiyatro yapacaksanız kendinizi geliştirin. Çok yönlü olduğunuz takdirde tam anlamıyla oyuncu olabilirsiniz ve böylece de her rolün altından rahatlıkla kalkabilirsiniz” şeklinde tiyatrocu olmak isteyen kursiyerlere tavsiyeler de verdi.
Tiyatronun ana maddesinin diksiyon olduğunu ve bu alanda çok çalışılmasının önemli olduğunu ifade eden Demirel, “Sanatın siyaseti iletişimdir. İletişim için de diksiyon gerekir” diyerek kursiyerlerle birlikte uygulamalı olarak diksiyon üzerine çalışma yaptı. Düzgün bir diksiyonun dış görünüşten çok daha etkili ve önemli olduğunu söyleyen Demirel, rol aldığı televizyon dizileri ve canlandırdığı karakterler üzerinden örnekler vererek oyunculukla ilgili kursiyerlere bilgiler verdi. Demirel, söyleşi sonrasında tiyatro gönüllüsü ESEV’li kursiyerlerin tiyatroyla ilgili merak ettikleri soruları yanıtladı. Söyleşi, kursiyerlerin Demirel’e öğrencilerin çiçek vermesinin ardından hatıra fotoğrafları çektirmeleriyle son buldu.